Schwarzenegger als presentator van The Celebrity Apprentice
NOS Nieuws

Schwarzenegger stopt met Trumps tv-show

Arnold Schwarzenegger stopt na een seizoen al als presentator van The Celebrity Apprentice. De acteur geeft president Trump, nog altijd producer van de show, de schuld van lage kijkcijfers. "Ik wil graag een show zonder zo'n molensteen."

Donald Trump was aanvankelijk de hoofdpersoon in het programma, waarin deelnemers meedingen naar een baantje door wekelijks opdrachten uit te voeren. Het maakte hem met zijn catchphrase "You're fired!" een realityster.

Omdat Trump zich de laatste tijd op zijn politieke carrière richtte, werd Arnold Schwarzenegger aangetrokken voor het nieuwe seizoen van The Celebrity Apprentice. Al snel bleken de kijkcijfers tegen te vallen: met 4 tot 5 miljoen mensen keken er een miljoen mensen minder dan bij het laatste seizoen van Trump.

Trump zette Schwarzenegger op Twitter te kijk met het tegenvallende resultaat en pochte dat hij het niet haalde bij "kijkcijferkanon DJT", zoals hij zichzelf omschreef.

De sneer had waarschijnlijk te maken met het feit dat Schwarzenegger Trumps politieke campagne niet had gesteund. De acteur lachte de kritiek weg: "Ik hoop dat je net zo hard voor het Amerikaanse volk werkt als voor je kijkcijfers", twitterde hij.

De ruzie lijkt nu dus te resulteren in het vertrek van Schwarzenegger. "Ik heb veel geleerd, ik had een prachttijd, het was een prachtige kans, maar onder deze omstandigheden wil ik het niet nog eens doen", legde de acteur uit aan filmmagazine Empire.

Omroep NBC heeft nog niet laten weten of iemand anders het stokje van Schwarzenegger gaat overnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl