Tegen een 61-jarige vrouw uit Kampen is een werkstraf van 40 uur geëist omdat ze in juli 2014 op de Facebookpagina van RTV Oost moslims beledigde. Het OM wil dat de helft van die werkstraf voorwaardelijk wordt, schrijft RTV Oost.

"De enige goeie moslim is een dode moslim. Bevrijd Nederland van dit kankergezwel en stem op Wilders", schreef de vrouw onder een bericht waarin de Turkse ambassadeur kritiek uitte op de erkenning van de Armeense kwestie door de Overijsselse Provinciale Staten.

De redactie verwijderde het bericht later, maar een Turkse Nederlander deed aangifte.

Grote spijt

De vrouw heeft grote spijt, vertelde ze vandaag aan het begin van haar strafzaak. Volgens de vrouw kwam door het bericht haar verleden boven. De vrouw is een ex-agente die na een mislukt huwelijk met een moslim al ruim twintig jaar afgekeurd is. 

Naar eigen zeggen heeft ze de nodige psychische en lichamelijke problemen en gebruikte ze toen medicijnen. Bij de eis is rekening gehouden met het feit dat de rechtszaak lang op zich liet wachten en met het feit dat de vrouw niet eerder met justitie in aanraking is geweest. Ook weegt mee dat de vrouw spijt betuigde en inzicht toonde in de verwerpelijkheid van de opmerking.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

STER reclame