Kim Jong-nam op een archieffoto
NOS Nieuws

Maleisië wil betrokkenen moord Kim Jong-nam tegenhouden met grenscontroles

Maleisië heeft de grenscontroles verscherpt om Noord-Koreanen bij de grens tegen te houden die mogelijk iets te maken hebben met de moord op Kim Jong-nam. De politie in Maleisië is nog op zoek naar zeven Noord-Koreanen die mogelijk betrokken waren bij de dood van de halfbroer van Kim Jong-un.

Het hoofd van de Maleisische politie zei vandaag dat twee van de zeven verdachte Noord-Koreanen zich mogelijk in Maleisië schuilhouden. Tegen een derde verdachte, een medewerker van de Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo, is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Hij is spoorloos.

Vandaag wordt ook een Noord-Koreaan die vastzat in verband met de moord op Kim Jong-nam vrijgelaten. Er is niet genoeg bewijs tegen hem.

Aanslag

De man, Ri Jong Chol, werd vier dagen na de moord gearresteerd. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op het vliegveld in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Waar hij precies van werd beschuldigd, maakten de Maleisische autoriteiten niet bekend. Gisteren werd al bekendgemaakt dat hij vrij zou komen.

De twee vrouwen die de aanslag pleegden, werden een paar dagen geleden in staat van beschuldiging gesteld. Een vrouw uit Vietnam en een vrouw uit Indonesië spoten het zenuwgas VX in het gezicht van Kim Jong-nam. Die overleed nog geen uur later.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl