Verstappen snel op natte vierde testdag

Max Verstappen AFP

Max Verstappen kan met een goed gevoel terugkijken op de vierde en laatste testdag in Barcelona. Aan het einde van de dag, die vooral in het teken stond van rijden op een nat circuit, bleek alleen Kimi Räikkönen sneller te zijn dan de Nederlandse Red Bull-coureur.

Verstappen als vanouds goed in de 'regen'

Om de wagens voor het nieuwe raceseizoen te testen onder slechte weersomstandigheden, hadden de teams besloten om de baan 's ochtends nat te laten sproeien. Verstappen toonde op die natte baan aan nog steeds goed in de 'regen' te kunnen rijden, net als vorig jaar bij de GP van Brazilië, waar hij in een waterballet knap zijn bolide op het asfalt hield.

Toch was Verstappen niet de snelste in de ochtendsessie. Met een rondje van 1.23,920 was hij de snelste, maar nadat het water verdampt was en het circuit opgedroogd, snelden Räikkönen (Ferrari), Romain Grosjean (Haas) en Stoffel Vandoorne (McLaren) hem voorbij.

Verstappen 's middags nog beter, maar wat zegt dat?

Na de lunch werd de baan opnieuw natgemaakt, waarna Verstappen zich behoorlijk verbeterde ten opzichte van de vroege sessie. Uiteindelijk kwam de Nederlander uit op een beste tijd van 1.21,769. Alleen Räikkönen was sneller, ruim sneller zelfs. De Fin stuurde zijn Ferrari in 1.20,872 over het Circuit de Catalunya.

Hoewel Verstappen dus snel was, zegt dat volgens Louis Dekker nog weinig. "We weten niet wat alle teams aan het doen zijn. Of ze met een volle tank rijden, met versleten banden of met welke afstelling. We weten het gewoon niet", aldus de Formule 1-verslaggever na de ochtendsessie.

Rondes belangrijker

"Wat voor de coureurs veel belangrijker is, is het aantal rondjes dat ze rijden. Verstappen zal daarom blij zijn met zijn 43 rondjes. Hamilton kwam namelijk niet in actie vanwege problemen met zijn auto. Zijn teamgenoot bij Mercedes, Valtteri Bottas, reed er maar negen."

In de middagsessie bracht Verstappen zijn totaal op 85 rondes. Alleen Grosjean (116) en Räikkönen (92) reden er meer.

Dekker: we weten nog helemaal niks

Formule 1-verslaggever Louis Dekker bespreekt de testrondjes van Max Verstappen op het circuit van Barcelona.