Verstappen ziet teamgenoot Ricciardo stoeien met uitlaat

Max Verstappen kijkt toe tijdens de derde testdag in Barcelona ANP

Geen Max Verstappen vandaag op de derde testdag op het Circuit de Catalunya. Onder toeziend oog van de Nederlander kwam zijn teamgenoot bij Red Bull wel de baan op, maar opnieuw ging het niet vlekkeloos bij Daniel Ricciardo en zijn RB 13. 

Nadat de Australische coureur maandag de ochtendsessie aan zich voorbij had moeten laten gaan door een sensorprobleem, werd Ricciardo vandaag gedwongen een deel van de middagsessie te annuleren vanwege een kapotte uitlaat. Na een prima ochtendsessie met 44 rondes bleef hij steken op een totaal van 70. 

Wel reed hij het op twee na snelste rondje van de dag.

Valtteri Bottas was de snelste in zijn Mercedes, door in de ochtend naar 1.19,705 te rijden. Dat deed de Fin op ultrasofts. Sebastian Vettel was met zijn Ferrari goed voor de tweede tijd. De Duitser in Italiaanse dienst reed ook de meeste ronden van allemaal: 139. 

Ferrari en Mercedes maakten opnieuw een sterke indruk met hun bolides. Ook bij McLaren waren blije gezichten te zien. Na twee dramatische dagen kwam oud-wereldkampioen Fernando Alonso tot 72 ronden in zijn nieuwe MCL32. 

Verstappen voortaan met andere afkorting 

Max Verstappen komt morgen weer in actie. Dan wordt de baan onder water gezet, zodat de nieuwe auto's ook onder natte omstandigheden getest kunnen worden. En er was nog nieuws over de jonge Nederlander. De eerste twee jaar reed hij in het rond met de afkorting VES, daar komt nu verandering in.

Door het vertrek van Jean-Éric Vergne als testrijder bij Ferrari is de afkorting VER vrijgekomen. Onder die afkorting reed ook vader Jos Verstappen vroeger rond in de Formule 1. 

Rosberg te gast op het circuit

Regerend wereldkampioen Nico Rosberg liet zich vandaag ook zien in Barcelona. Rosberg nam na vorig seizoen verrassend afscheid van de Formule 1. Hij bezocht zijn oude collega's bij Mercedes waar Valtteri Bottas, zijn opvolger bij de renstal, vandaag achter het stuur plaatsnam.

"De coureurs zijn gladiatoren in de nieuwe auto's. Ze worden tot het uiterste gedreven, zeker fysiek wordt het zwaar", zegt Rosberg. 

Volgende week testen de Formule 1-coureurs opnieuw in Barcelona. De eerste grand prix is op 26 maart in Australië.