Ivo Niskanen
NOS SportAangepast

Fins en Duits succes op WK noordse nummers

De Fin Ivo Niskanen heeft op de WK crosscountry in Lahti de wereldtitel op de 15 kilometer klassieke stijl in de wacht gesleept. Op het podium werd hij geflankeerd door de Noren Martin Sunby (zilver) en Niklas Dyrhaug (brons).

Op vrijwel alle meetpunten klokte de 25-jarige Fin de snelste tijd, alleen na anderhalve kilometer was hij nog niet de rapste.

Niskanen won pas twee keer een wereldbekerwedstrijd en verraste drie jaar terug in Sotsji door samen met Sami Jauhojärvi olympisch goud op de teamsprint te winnen. Dat koppel gleed eerder dit toernooi in eigen land naar brons op de teamsprint. Jauhojärvi werd individueel achtste, op ruim een minuut van zijn zegevierende landgenoot.

Duits combinatiegoud

Johannes Rydzek veroverde goud op de noordse combinatie (grote schans). De Duitser stond vijfde na het springen, maar haalde de vier voor hem gestarte rivalen in bij de 10 kilometer langlaufen.

Voor de 25-jarige Rydzek was het zijn derde wereldtitel op deze discipline en zijn vijfde in totaal. Hij veroverde ook twee keer goud met het Duitse team.

Mario Seidl was de beste op de schans. De Oostenrijker had na zijn persoonlijk record van 132 meter een marge van 38 seconden op de nummer twee. Eerst breidde hij zijn voorsprong nog uit, maar na zeven kilometer was die geslonken tot onder de twee seconden. Seidl werd uiteindelijk voorbijgestoken door drie man, van wie Rydzek over het beste eindschot beschikte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl