Uber-topman Travis Kalanick
NOS NieuwsAangepast

Uber-topman door het stof na ruzie met klagende chauffeur

Uber-topman Travis Kalanick is ernstig in verlegenheid gebracht door een filmpje waarin hij in een taxi ruzie maakt met een van zijn chauffeurs. Hij heeft later zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij volwassen moet worden.

In het filmpje klaagt een chauffeur dat de tarieven verlaagd zijn en hij daarom geld is misgelopen. Een boze Kalanick bijt hem daarop toe dat "sommige mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen rotzooi. Ze geven de schuld van alles in hun leven aan iemand anders."

Volwassen worden

In een verklaring schrijft Kalanick dat "ik fundamenteel moet veranderen als leider en volwassen moet worden. Voor de eerste keer ben ik bereid toe te geven dat ik hulp nodig heb als leider en ik ben van plan om die te zoeken."

Het is de derde keer in korte tijd dat Uber negatief in het nieuws komt. Vorige week daagde Google-moederbedrijf Alphabet Uber voor de rechter voor het stelen van ontwerpen voor zelfrijdende auto's. Een claim die Uber trouwens weerspreekt.

Seksuele intimidatie

Er loopt ook een eigen onderzoek naar seksuele intimidatie binnen Uber. Een voormalige werknemer schreef in een veelgelezen blog dat een succesvolle manager die haar ongewenst seksueel had benaderd de hand boven het hoofd werd gehouden.

Dat leidde tot een storm van kritiek, ook van commissarissen van het bedrijf Uber.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl