Exterieur van het Academisch Medisch Centrum, ziekenhuis AMC in Amsterdam
NOS Nieuws

Inschrijfgegevens patiënten AMC gelekt

Een hacker heeft door een beveiligingslek toegang gekregen tot de inschrijfgegevens van patiënten van het AMC in Amsterdam. Volgens Nu.nl kon de man gegevens van 2385 patiënten inzien.

Het lek is ontdekt door een beveiligingstester. Hij heeft het ziekenhuis meteen ingeseind toen hij het lek ontdekte. Naar eigen zeggen heeft de man de gegevens zelf niet ingezien; hij wilde alleen de kwetsbaarheid van de website aantonen.

Excuses

Het AMC vindt de situatie erg vervelend en zegt dat het nooit had mogen gebeuren. Het ziekenhuis heeft excuses aangeboden aan de betrokken patiënten.

Het AMC benadrukt dat het gaat om gegevens van een afsprakenformulier, waarop bijvoorbeeld naam, adres en geboortedatum staan. Het medische dossier van de patiënten was niet zichtbaar.

Maatregelen

Het lek bevond zich in een externe pagina die hoorde bij de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. De pagina hoorde niet bij de AMC-website zelf.

De pagina is inmiddels offline gehaald. Het AMC is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het probleem en heeft melding gemaakt van het incident bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl