DEA
NOS Nieuws

Amerikaanse kustwacht doet megavangst cocaïne bij Suriname

  • Harmen Boerboom

    Correspondent Suriname

  • Harmen Boerboom

    Correspondent Suriname

In internationale wateren voor de kust van Suriname is 4,2 ton cocaïne onderschept. De drugs hebben een straatwaarde van bijna 120 miljoen euro en waren aan boord van een vissersschip uit Saint Vincent. Woordvoerder Ricardo Castrodad van de Amerikaanse kustwacht heeft dat tegenover de NOS bevestigd.

De vangst werd op 16 februari gedaan tijdens een gezamenlijke operatie van de kustwacht van de Verenigde Staten en die van Trinidad en Tobago. Het schip, de Lady Michelle, is naar Puerto Rico gesleept waar de lading is overgedragen aan de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, de DEA. De vier opvarenden uit Guyana zijn gearresteerd en zitten vast.

Krachten bundelen

Castrodrad zegt dat het onderzoek nog niet is afgerond en dat hij daarom nog niet kan zeggen waar het schip vandaan kwam en wat de bestemming was. Volgens de kustwacht is de vangst de grootste in de Atlantische regio sinds 1999.

De vertegenwoordiger van het Caribische kantoor van de DEA, James Dolby, wijst op de toename van de cocaïnestroom vanuit Zuid-Amerika. "Vanwege die toename moeten de drugsbestrijdingsdiensten in de regio hun krachten bundelen, zegt Dolby tegen het Spaanse persbureau Efe. "Deze actie is daar een mooi voorbeeld van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl