Hogeschool Inholland ANP

Student Inholland hackte om tentamens te krijgen

time icon Aangepast

Justitie eist een werkstraf tegen een student van Hogeschool Inholland wegens het hacken van het schoolsysteem. De 23-jarige Capellenaar brak in op het systeem van de school in Rotterdam om aan tentamens te komen.

De leerling viel door de mand omdat hij met andere studenten had gepraat over het hacken. De hogeschool schorste hem en daarop stopte hij met de opleiding. Welke opleiding dat is en of het stelen van de tentamens gelukt is, is nog niet duidelijk.

Een woordvoerder van Inholland zegt de zaak ernstig te vinden. "Sommige studenten willen helaas tentamens stelen in plaats van ervoor te leren. Justitie is aan zet. Wij staan er nu buiten. Het is vooral goed dat justitie tot vervolging is overgegaan. Diefstal moet worden bestraft."   

De eis van het OM is een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Ook moet de student als het aan justitie ligt onder toezicht van de reclassering komen.

Ibn Ghaldoun

RTV Rijnmond meldt dat de officier deze zaak vergelijkt met de inbraak bij de voormalige school Ibn Ghaldoun in Rotterdam, waar examens werden gestolen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Dit is een artikel van

STER Reclame