1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS / Martijn Bink
NOS NieuwsAangepast

Rutte: Wilders kan veilig campagne voeren

Premier Rutte zegt dat Geert Wilders veilig campagne kan voeren en er zelf voor heeft gekozen om zijn campagne af te blazen. "Maar als hij wil, dan zorgen we ervoor dat het kan."

De premier is de eerste gast in een reeks vraaggesprekken met lijsttrekkers van de krant Tubantia en de Universiteit Twente. Hij zei daar dat hij bezorgd is over het bericht dat er gelekt is door een beveiliger van Wilders.

Maar volgens hem is het niet zo dat de hele Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) nu niet meer deugt. "Daar zitten de beste mensen die we hebben."

Rutte: Wilders kan veilig campagne voeren

Er werken tussen de 50.000 en 60.000 mensen bij de politie, zei Rutte. "En natuurlijk, daar kan een rotte appel tussen zitten. Die wordt er dan uitgehaald."

Volgens hem is de basis dat Wilders er zelf voor heeft gekozen om geen campagne meer te voeren. Hij zegt dat te begrijpen en te respecteren. "Maar als hij tot een andere afweging komt, nemen we alle noodzakelijke maatregelen om dat mogelijk te maken. De bottomline is dat we kunnen regelen dat dat kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl