NOS

Consumenten en bedrijven kunnen vanaf 2018 stroom van meerdere elektriciteitsleveranciers tegelijk op één aansluiting ontvangen. Dat betekent dat een klant bijvoorbeeld kan kiezen voor een andere leverancier voor de laadpaal van zijn elektrische auto dan voor de stroomvoorziening thuis.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat dit mogelijk moet worden. Doel is het stimuleren van concurrentie in duurzame elektriciteit. Bedrijven kunnen door het besluit ervoor kiezen hun zelfopgewekte stroom te verkopen aan een andere leverancier dan van wie ze stroom afnemen. "Dat kan leiden tot meer concurrentie en lagere energiekosten", zegt een woordvoerder.

De ACM verwacht dat niet dat veel consumenten voor meerdere leveranciers zullen kiezen. "Het is vooral interessant voor bedrijven die energie opwekken", zegt een woordvoerder. De ACM denkt dat van de consumenten voornamelijk klanten die een elektrische auto rijden voor twee aanbieders zullen kiezen. "Een consument kan er dan voor kiezen in huis een goedkope elektriciteitsleverancier te hebben en voor de elektrische auto een leverancier van duurdere duurzame energie".

STER reclame