Bauer wordt de hoogste militair van Defensie ANP

Vice-admiraal Rob Bauer volgt later dit jaar generaal Tom Middendorp op als Commandant der Strijdkrachten. De ministerraad heeft hem voorgedragen op voorstel van minister Hennis van Defensie.

Bauer is sinds 2015 de plaatsvervanger van Middendorp, die in juni 2012 de hoogste militair van Nederland werd. In deze functie is hij tevens voorzitter van het Platform Defensie-Bedrijfsleven en bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Bauer (Amsterdam, 1962) begon in 1981 zijn loopbaan bij het Koninklijk Instituut voor de Marine, waar hij werd opgeleid tot officier. De eerste twintig jaar vervulde hij verschillende operationele functies op zee. Daarna was hij onder meer commandant van het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. De Ruyter en van het amfibisch transportschip Hr. Ms. Johan de Witt.

De Commandant der Strijdkrachten geeft leiding aan de militairen en burgers van de marine, landmacht en luchtmacht. Het is nog onbekend op welke datum Middendorp het commando overdraagt aan Bauer. Evenmin is bekend wat de 56-jarige Middendorp na zijn vertrek gaat doen.

STER reclame