Fractieleider Thieme (Partij voor de Dieren)
NOS NieuwsAangepast

PvdD ziet ook af van deelname aan tv-debat NOS

De Partij voor de Dieren zal op 14 maart niet deelnemen aan het grote verkiezingsdebat van de NOS op NPO1. De PvdD wil alleen meedoen aan het televisiedebat als eerder gemaakte afspraken over de opzet worden aangepast, maar daar gaat de NOS niet op in.

Eerder deze week liet de PvdD al weten niet te willen deelnemen aan de radio-uitzending van Nieuws en Co op NPO Radio 1 van vandaag. Dat is een verkiezingsdebat van NOS en NTR met negen partijen. Ook kleinere partijen, waaronder de Partij voor de Dieren, zijn voor de uitzending uitgenodigd, maar daar gaat het om opgenomen gesprekken.

Lijsttrekker Thieme bedankte eerder deze week voor zo'n gesprek. Ze wil ook met andere partijen in debat kunnen gaan. Ze spreekt van een "onacceptabele uitsluiting". Thieme stelt dat op de radio "van alle in het parlement gekozen partijen alleen de Partij voor de Dieren niet welkom is om met anderen in debat te gaan".

Televisiedebat

Thieme wil op tv in debat met politici die verantwoording afleggen over het door hen de afgelopen kabinetsperiode gevoerde beleid, en verkiezingsbeloften die al dan niet zijn nagekomen. Dat zou betekenen dat de NOS de gemaakte afspraken met alle overige betrokken 13 partijen eenzijdig zou moeten aanpassen.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws betreurt het dat de PvdD nu ook voor televisie afhaakt: "Ik lees hier en daar dat wij de PvdD uitsluiten, maar daar is echt geen sprake van. Integendeel. Ze zouden meedoen aan het tv-debat en met een interview onderdeel zijn van ons radioprogramma. Wij hebben in het najaar al met hen gesproken over de opzet van onze debatten en dat een loting de precieze samenstelling zou bepalen. De PvdD heeft zich daarmee akkoord verklaard en enkele weken geleden ook aan die loting meegedaan. Jammer dat ze nu plotseling van mening veranderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl