Front National-leider Marine Le Pen

Marine Le Pen weigert verhoor door politie

De leider van de Franse politieke partij Front National, Marine Le Pen, is niet komen opdagen voor een politieverhoor. Ze was opgeroepen in verband met een fraudezaak, maar weigert mee te werken in de komende maanden tot aan de verkiezingen.

Het OM verdenkt de rechts-populistische partij ervan EU-geld te hebben aangenomen dat bedoeld was om de salarissen van Brusselse partijmedewerkers mee te betalen. In de praktijk bleek volgens het OM dat die medewerkers al op de loonlijst van het hoofdbureau van de partij in Parijs stonden.

Een belangrijke partijfunctionaris werd eergisteren verhoord en officieel als verdachte aangemerkt. Ook een beveiliger van Le Pen is ondervraagd.

Speciale status

De 48-jarige Marine Le Pen ontkent dat er is gefraudeerd. Ze vindt dat ze het slachtoffer is van politieke machtsspelletjes. Dat is de reden dat ze pas na de verkiezingen verhoord wil worden over de kwestie.

Ze kan ook niet gedwongen worden om naar het politieverhoor te komen, omdat ze een speciale status geniet als lid van het Europees Parlement.

De presidentsverkiezingen zijn op 23 april en 7 mei en daarna zijn er parlementsverkiezingen in juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl