Rijksuniversiteit Groningen wil een campus opening in Groningen
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

China-avontuur universiteit Groningen stap dichterbij

Een Chinese campus van de Rijksuniversiteit Groningen is een stap dichterbij gekomen, nu de Tweede Kamer heeft ingestemd met de wetswijziging die dat toestaat. Dat schrijft RTV Noord.

Groningen wil als eerste Nederlandse universiteit een vestiging in China beginnen, in de stad Yantai. Daarvoor werkt de University of Groningen Yantai (UGY) samen met de agrarische universiteit van Beijing. De RUG wil daar vier bachelor- en twee masteropleidingen aanbieden en promotie- en postdocplekken realiseren. De verwachting is dat het aantal studenten in Azië zal toenemen.

Bij dit initiatief draait het om uitwisseling: Nederlandse studenten kunnen in Yantai buitenlandervaring opdoen en Chinese studenten kunnen onderwijs in Groningen volgen. Ook wil de UGY samenwerking tussen en met Nederlandse en Chinese bedrijven bevorderen. Docenten van hier kunnen eveneens daar ingezet worden.

Research

Het streven is te komen tot twintig bachelor- en tien masteropleidingen, met name in wiskunde, economie en planologie. Yantai ligt in een gebied met hoogwaardige industrie en researchondernemingen.

De Eerste Kamer moet nog wel instemmen met de wetswijziging.

Advertentie via Ster.nl