De geschaarde vrachtwagen op de Van Brienenoordbrug
NOS NieuwsAangepast

Vrachtwagen geschaard op de Van Brienenoord, A16 dicht

Op de Van Brienenoordbrug is een vrachtwagen geschaard, vermoedelijk door de wind. Op de A16 van Rotterdam naar Breda was de weg geblokkeerd. De vrachtwagen is weggehaald en de rijbaan is vrijgegeven. Het verkeer stond vast vanaf knooppunt Terbregseplein, en het is nog steeds druk in en rond Rotterdam.

Storm op komst, nu al overlast

Omdat men bang is voor herhaling gaan volle vrachtwagens samen met lege vrachtwagens de brug over. Zo worden de lege vrachtwagens uit de wind gehouden.

Ook op de N302, de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is ongeluk gebeurd. Volgens Rijkswaterstaat is een vrachtwagen met oplegger geschaard. De weg is in beide richtingen dicht en blijft dicht tot de wind is geluwd.

In de westelijke provincies is code oranje afgekondigd vanwege de storm. De ANWB adviseert (vrachtwagen)chauffeurs niet met lege aanhangers de weg op te gaan. Ook motorrijders kunnen beter niet gaan rijden.

Rond 16.00 uur wordt het hoogtepunt van de storm verwacht. De avondspits is dan waarschijnlijk ook drukker dan normaal. Ook het vliegverkeer heeft last van de storm, op Schiphol zijn vluchten vertraagd en geannuleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl