Cricketer loopt smak geld mis na persoonsverwisseling

Aangepast
Harpreet Singh en Harmeet Singh Getty Images/NOS

Harpreet Singh mag zichzelf even heel erg ongelukkig prijzen. Voor de Indiase cricketer lag een lucratief contract voor de Indian Premier League (IPL) klaar, maar door een knullig foutje in een krant kan hij daar nu naar fluiten.

De IPL is het paradepaardje van het Indiase cricket. Een megalomane uitspatting van de nieuwe rijkdom van het land en de daarmee onlosmakelijk verbonden toename van de organisatorische en sportieve macht binnen het internationale cricket.

De eens zo traditionele sport en zijn beoefenaars vallen elk voorjaar weer in katzwijm voor de karrenvrachten aan roepi's die de Indiase multinationals over de ploegen heen strooien. Engelse toppers als Ben Stokes en Tymal Mills krijgen miljoenen op hun bankrekening bijgeschreven voor een paar maandjes werk.

Schaduw

In de schaduw van de internationale supersterren lag er ook een contractje klaar voor Harpreet Singh. De 24-jarige batsman had een goed seizoen achter de rug en zijn handtekening zou hem weliswaar geen miljoenen, maar toch nog enkele tienduizenden euro's opleveren.

En toen sloeg het noodlot toe. Op de middag van de allesbepalende spelersveiling van de IPL verscheen een berichtje in een Indiase krant. Cricketer Harpreet Singh was opgepakt omdat hij met een auto over een treinperron had gereden. De ploegen kregen er lucht van en Singh kon naar zijn roepi's fluiten.

Niet Harpreet, maar Harmeet Singh wordt gearresteerd

Eigen schuld, dikke bult. Ware het niet dat niet Harpreet Singh de joyrider op het perron was, maar Harmeet Singh, zijn oud-ploegmaat bij Jong India. Twee lettertjes scheelt het. Weg contract, weg goede naam.

Ontroostbaar

Het slachtoffer was ontroostbaar. "Ik ben mentaal nu even heel erg in de war", biechtte Singh op in een Indiase krant. "Hoe valt dit nog op te lossen? Als je mijn naam googelt, zie je alleen maar dat ik gearresteerd ben. De IPL kan me nu even helemaal niets meer schelen!"

Van 5 april tot en met 21 mei mogen de crickethelden hun kunsten weer vertonen in propvolle stadions, op tv gevolgd en aanbeden door een miljard Indiƫrs. Maar Harpreet is er niet bij. Hij zit thuis, te overdenken wat had kunnen zijn.

STER Reclame