Yahoo EPA
NOS Nieuws Economie Tech Aangepast

Verizon betaalt 332 miljoen minder voor Yahoo na grote datalekken

De Amerikaanse telecomprovider Verizon hoeft omgerekend 332 miljoen euro minder te betalen voor het kopen van Yahoo. Dat internetbedrijf is door het bekendmaken van twee grote datalekken minder geld waard geworden. Verizon moet nu 4,25 miljard euro overmaken.

Afgelopen jaar maakte Yahoo bekend dat het hackers tot twee keer toe was gelukt om gebruikersgegevens te te stelen. De eerste keer ging het om 500 miljoen gebruikers, de tweede keer om gegevens van een miljard gebruikers. Qua omvang zijn dat voor zover bekend de twee grootste datalekken ooit.

De twee hacks waren in 2013 en 2014. Yahoo is pas in september en december jongstleden tot de ontdekking gekomen, wat betekent dat de hackers waarschijnlijk lang hebben kunnen rondkijken.

Niet aanklagen

Verizon belooft in de nieuwe overeenkomst om Yahoo niet aan te klagen, schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen. Het gerucht gaat dat de internetgigant de lekken te laat aan Verizon heeft gemeld. Het verkoopproces was op dat moment al lang aan de gang. Daarnaast verdelen de bedrijven de juridische verantwoordelijkheid en bijkomende kosten voor de datalekken.

Met deze nieuwe afspraak lijkt Yahoo goed weg te komen. Verizon betaalt nog altijd een aanzienlijk bedrag voor het bedrijf. Volgens The Wall Street Journal komt dit doordat de Amerikaanse telecomprovider Yahoo als essentieel onderdeel ziet in zijn strijd tegen advertentie-grootmachten Facebook en Google. Met Yahoo hoopt Verizon sterker te staan. 

STER reclame