Een uitzinnige vluchteling in Ceuta
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw stormloop op Spaanse enclave Ceuta

Zo'n 350 migranten is het gelukt om de Spaanse enclave Ceuta in Marokko te bereiken. Ze bestormden vannacht het zes meter hoge dubbele hek dat op de grens is neergezet om te voorkomen dat Ceuta te maken krijgt met grote aantallen migranten die Europa in willen.

De stormloop was op dezelfde plaats waar vrijdag zo'n duizend mensen probeerden Ceuta binnen te klimmen. Bijna vijfhonderd slaagden daar toen in.

Bij de bestorming vannacht raakten elf mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Vluchtelingen bestormen Ceuta

Het is uitzonderlijk dat in zo'n korte tijd zoveel migranten Ceuta weten te bereiken. Het zijn er nu al bijna net zo veel als in heel vorig jaar.

Mogelijke oorzaak is het weer. De aanhoudend straffe wind zorgt ervoor dat het alarm op het hek dat waarschuwt voor naderende migranten om de haverklap begint te loeien terwijl er niets aan de hand is. Mogelijk wordt daarom niet altijd meer juist gereageerd.

De Spaanse enclave Ceuta aan de noordkust van Marokko is al jaren het doel van Afrikaanse vluchtelingen uit landen ten zuiden van de Sahara die een nieuwe toekomst willen opbouwen in Europa. Dat geldt ook voor de andere Spaanse enclave, Melilla, dat 250 kilometer ten oosten van Ceuta ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl