Winkelcentrum Ridderhof, waar Tristan van der Vlis in 2011 zes mensen doodschoot en daarna zelfmoord pleegde
NOS NieuwsAangepast

Slachtoffers: ouders Tristan van der Vlis waren nalatig

Een groep slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn heeft een rechtszaak aangespannen tegen de ouders van Tristan van der Vlis. De zaak dient op 6 maart.

De slachtoffers vinden dat Van der Vlis niet als enige verantwoordelijk is voor het drama in het winkelcentrum in april 2011. Hij schoot toen zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord.

Volgens de slachtoffers hadden de ouders actie moeten ondernemen toen bleek dat hun zoon ontspoorde. Ze willen daarom een schadevergoeding. De ouders zijn het niet eens met de aantijgingen. Volgens hun advocaat, Peter Knijp, waren ze niet op de hoogte van de plannen van hun zoon. "Als ze het wel geweten hadden, hadden ze absoluut anders gehandeld", zegt Knijp.

Bodemprocedure

Vorig jaar startte advocaat Lionel Lalji namens dertien slachtoffers een bodemprocedure. In aanloop naar deze procedure werd een aantal verhoren gehouden.

De moeder van Van der Vlis heeft tijdens een van deze verhoren gezegd dat Tristan depressief was. Hij praatte onder meer met geesten van overledenen. Ook gedroeg hij zich vreemd op zijn werk. De moeder was verbaasd dat haar zoon een wapenvergunning kreeg.

Advocaat Lalji spant mogelijk nog meer rechtszaken aan. Hij onderzoekt nog of hij onder meer de werkgever van Van der Vlis, de schietclub en de Nationale Politie aansprakelijk kan stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl