Gemiste strafschop deert Ajax niet in Arnhem

Ajax heeft in een weinig opwindende wedstrijd een 1-0 overwinning geboekt bij Vitesse. Davy Klaassen zette zijn ploeg op voorsprong, maar verzuimde in de tweede helft de marge te verdubbelen. Zijn misser van elf meter bleek niet fataal.

Davy Klaassen heeft Ajax op 0-1 gezet.

In de eerste helft was Ajax heer en meester. Via een vlijmscherpe counter kwam de ploeg van Peter Bosz op voorsprong. Amin Younes vond Davy Klaassen, die met een bekeken schuiver Vitesse-doelman Eloy Room kansloos liet.

De goal leverde discussie op omdat de Arnhemmers meenden dat even daarvoor Ziyech een overtreding had begaan op Milot Rashica. De Kosovaar leek echter vooral te struikelen over de grasmat.

Vitesse ontsnapt

Het slordige Vitesse ontsnapte aan meer onheil toen Nick Viergevers dwarrelbal de lat trof en Bertrand Traoré een grote kans onbenut liet.

Vitesse deelde aanvankelijk slechts wat speldenprikjes uit, maar werd na de rust dreigender. Zo werd een kopbal van Ricky van Wolfswinkel door Klaassen van de lijn gehaald, stuitte een inzet van Matt Miazga op Jairo Riedewald en zeilde een pegel van Nathan langs de kruising.

• ANP
    Recordaankoop David Neres zat nog niet bij de selectie van Ajax, maar was wel aanwezig in Arnhem.
  • ANP
    Ook bij Vitesse een opvallende toeschouwer: Alexander Büttner, nog niet fit genoeg voor een basisplaats.

Klaassen faalt van elf meter

Een kwartier voor tijd leek Klaassen het duel te beslissen, nadat de net ingevallen Navarone Foor Hakim Ziyech had vastgehouden in het zestienmetergebied van Vitesse. De Ajax-aanvoerder faalde echter oog-in-oog met Eloy Room, die voor het eerst in 165 eredivisiewedstrijden een penalty keerde.

Vitesse zette met invaller Alexander Büttner nog wel aan voor een offensief, maar bleef te slordig om aanspraak te kunnen maken op een gelijkspel.