Brandley Kuwas (l) krijgt de felicitaties

Heracles heeft geen kind aan Excelsior

Heracles heeft in Almelo zonder zich bovenmatig in te spannen een ruime 4-0 zege geboekt op een zwak Excelsior.

Excelsior begon nog wel goed met twee gevaarlijke vrije trappen, maar daarna heerste Heracles, zeker na het tweede geel voor Rotterdammer Jurgen Mattheij in de 34ste minuut. Vlak voor rust was Brandley Kuwas (vorig seizoen nog actief bij Excelsior) er als de kippen bij toen de bal van de lat terugsprong: 1-0.

Na de rust leek Hicham Faik in eigen doel voor 2-0 te zorgen, maar de bal hobbelde net naast. Thomas Bruns en Mike te Wierik scoorden wel en voor beiden was het de eerste treffer van het seizoen. Bruns bekroonde een prima aanval over vele schijven en Te Wierik scoorde met een volley, na een prachtige dieptepass van Bruns.

Thomas Bruns juicht na de tweede treffer

Excelsior stond erbij en keek ernaar en leek gaandeweg steeds meer te verlangen naar het eindsignaal. Heracles wilde er voor eigen publiek een leuke avond van maken en bleef op zoek gaan naar doelpunten.

Na een struikelpartij van Bas Kuipers kreeg Samuel Armenteros een enorme kans op de 4-0, maar de Zweed, die vorige week nog twee keer scoorde tegen Roda JC, schoot een meter naast.

Armenteros maakte de misser goed met een prima voorzet op Kristoffer Peterson (die koppend voor 4-0 zorgde), miste nog een kans van dichtbij (zijnet) en zag Excelsior-doelman Warner Hahn schitterend redden bij een pegel van Brahim Darri. Die redding was het enige Rotterdamse lichtpuntje op een voor Excelsior verder zwarte avond.