De Grolsch Veste, het stadion van FC Twente
NOS VoetbalAangepast

Gemeente Enschede akkoord met steun FC Twente

De gemeenteraad van Enschede heeft in meerderheid ingestemd met een pakket steunmaatregelen aan FC Twente. Het steunpakket behelst dat een eerder verstrekte lening van 17 miljoen euro wordt verlengd.

Daarnaast staat Enschede garant voor 8,4 miljoen euro. Zonder die garantie was de kans op faillissement 100 procent, blijkt uit stukken van de raad. In dat geval zou de gemeente dus voor 17 miljoen euro het schip in gaan.

Door de garantstelling daalt de kans op faillissement naar 20 procent. Tijdens een extra raadsvergadering stemden acht leden tegen, 27 leden gingen akkoord.

Nog niet uit de brand

Met deze financiering is de kou voor de club nog niet helemaal uit de lucht. De fiscus is nog bezig met een omvangrijk onderzoek naar het handelen in strijd met de belastingregels bij transfers van spelers tussen 2011 en 2015. Dit kan tot een aanzienlijke belastingaanslag leiden. Wanneer die komt, is niet bekend.

Ook loopt er nog altijd een strafrechtelijk onderzoek naar de club, meldde het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie desgevraagd. Ook over eventuele vervolging van betrokkenen is nog niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl