De Fransman Thibaut Pinot, hier voor de start van het Critérium International
NOS WielrennenAangepast

Ritzege Pinot in Ruta del Sol, Martin pakt winst in de Algarve

Thibaut Pinot heeft in de Ronde van Andalusië de koninginnenrit gewonnen. De Fransman van FDJ troefde in de slotklim Alberto Contador af in de sprint. Die mocht zich troosten met de leiderstrui, die hij overnam van Alejandro Valverde.

Contador reed in de 180 kilometer lange tweede rit halverwege de 5,5 kilometer lange slotklim weg uit een kopgroep van dertig man. Pinot sloop naderbij en ging erop en erover. Wout Poels werd zevende op 0.13.

Tim Wellens leek op weg naar de zege: al na zes kilometer was hij, samen met vier anderen, weggesprongen en de Belg begon met nog bijna vijftig kilometer te gaan aan een solo. De marge van zes minuten die hij had was hoopvol, maar kort voor de slotklim werd hij ingelopen.

Daniel Martin

Daniel Martin heeft de tweede etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Ier van QuickStep troefde in de sprint bergop de Sloveense Lotto-Jumborenner Primoz Roglic af. Martin nam ook de gele leiderstrui over van ploegmaat Fernando Gaviria, winnaar van de eerste etappe.

Martin, vooraf gezien als favoriet voor de dagzege, reed met zijn ploegmaten Mas en Stybar weg op de 9 km lange slotklim en bleef uiteindelijk over met Roglic. Ze vielen beurtelings aan, maar de zege werd betwist in een sprint. Martin koos in de bochtige finale het goede moment en Roglic kon hem niet meer passeren.

Voor QuickStep was het al de twaalfde overwinning in het nog prille seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl