Humboldtpinguïns
NOS Nieuws

'Criminele bende zit achter gestolen baby-pinguïn'

De Duitse politie is op zoek naar mensen die een pinguïn hebben gestolen uit een dierentuin in Mannheim. Afgelopen weekend werd daar een baby-pinguïn meegenomen. Dat gebeurde mogelijk door een georganiseerde bende, zegt de directeur van de overkoepelende organisatie van dierentuinen.

"Het gaat hierbij waarschijnlijk niet om mensen die de pinguïn schattig vonden en hem mee naar huis wilden nemen." Hij denkt dat het gaat om gespecialiseerde daders, die het dier willen exporteren. "De kopers hebben een eigen privédierentuin of ze willen met het dier fokken", zegt hij.

Nummer 53

Dierentuinmedewerkers ontdekten zaterdag bij een telling dat "nummer 53" niet meer in zijn kooi zat. Na het inspecteren van het verblijf kwamen de medewerkers tot de conclusie dat het dier er niet zelf vandoor kan zijn gegaan.

De verdwenen baby-pinguïn is tussen de 50 en 60 centimeter lang, weegt ongeveer vijf kilo en is nog geen jaar oud. Hij heeft zonder speciaal voedsel en bepaalde leefomstandigheden geen overlevingskans. Omdat hij een chip heeft en vleugelmarkering, is verkoop van het dier volgens de politie uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl