NOS SportAangepast

Tim Lips start commercieel team met oog op Tokio

Tim Lips begint commercieel eventingteam

Eventingruiter Tim Lips is met zijn vader en oud-bondscoach Martin Lips een commerciële ploeg begonnen. Bavaria 0.0 heeft daarmee een primeur te pakken in de Nederlandse paardensport. De ploeg wil ruiters afleveren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Met deelnames aan de Spelen van 2008, 2012 en 2016 heeft Lips zelf al de nodige olympische bagage. Naast de kennis en ervaring van vader en zoon Lips biedt het team talentvolle eventingruiters een kans.

"We hebben ruiters geselecteerd die kans hebben om aan de top te staan en die goed genoeg zijn om in Tokio een medaille te pakken", aldus Tim Lips. "Maar ik wil zelf ook graag naar Tokio en fungeer het beste in een goed team."

Tim Lips met Bayro op de Olympische Spelen van 2016

"We leggen de lat erg hoog", aldus coach Martin Lips. "Er kunnen er uiteindelijk maar drie naar Tokio toe en hopelijk kunnen wij daar deel van uitmaken. Tim heeft drie keer in de olympische tunnel gezeten en kan de jonge gasten op sleeptouw nemen."

In december vorig jaar werd vader Martin aan de kant gezet als bondscoach van de Nederlandse eventingruiters. Vader Lips verwacht geen wrijving met zijn opvolger. "De bond en de nieuwe bondscoach zullen blij zijn dat we in breedte sterker worden en er nieuwe aanwas komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl