De Spaanse kranten zijn niet mild na de nederlaag van Barcelona in de Champions League
NOS VoetbalAangepast

'Barcelona sterft in Parijs op bitterste Valentijnsdag ooit'

De Spaanse media laten geen spaan heel van Barcelona. Een dag na de 4-0 afstraffing door Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League moet met name trainer Luis Enrique het flink ontgelden.

'Dit is Barcelona niet', kopt Mundo Deportivo. De populaire sportkrant Marca spreekt van 'een gebroken hart op de bitterste Valentijnsdag ooit'. En El Mundo pakt zelfs uit met iets wat lijkt op een overlijdensbericht: 'Barcelona sterft in Parijs'.

Verslagenheid bij doelman Marc-Andre ter Stegen en verdediger Gerard Pique

"Niet Cupido, niet het magische Parijs of de epische hymne van de Champions League. Helemaal niets kon voorkomen dat Barcelona een historische nederlaag leed tegen PSG", schrijft de Catalaanse krant La Vanguardia, die net als de rest van de media genadeloos is voor Luis Enrique.

El Mundo vindt dat de trainer op tactisch gebied tekort is geschoten tegen de Franse kampioen. Niet voor het eerst dit seizoen had Barcelona geen pasklaar antwoord op het felle pressievoetbal van de opponent.

"Weet u het nog? Het Barcelona dat balbezit heilig verklaarde? Het team dat tegenstanders de wil oplegde? De ploeg die begreep dat het middenveld, het kloppend hart, altijd de meeste aandacht vereist? Dat Barcelona bestaat niet meer", concludeert de krant.

Père-Lachaise

Volgens Marca was het Parc des Princes, het stadion van PSG, dinsdagavond omgetoverd tot het Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs. De krant maakt een reconstructie van de verloren avond en geeft vijf verklaringen voor de afgang.

Een verstoorde balans in het team, een middenveld dat niet thuis geeft, een slapende trainer, miskopen en een slechte fysieke voorbereiding. De krant schrijft dat Barcelona het niet meer kan opbrengen om continu druk te zetten op de helft van de tegenstander. Voorheen was dat het handelsmerk van de Catalanen.

Wie vandaag een Spaanse krant openslaat, ontkomt niet aan foto's waarop het boosaardige gezicht van Luis Enrique is te zien. De trainer reageerde tijdens een interview met TV3 gepikeerd. Volgens de trainer was de verslaggever erop uit hem persoonlijk aan te vallen.

"Ik neem alle verantwoordelijkheid voor de nederlaag. Maar als wij winnen, verwacht ik dat jij mij op dezelfde persoonlijke manier benadert als nu", foeterde de trainer voor de camera's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl