De politie doet onderzoek na de woningoverval in Tilburg
NOS NieuwsAangepast

Negen jaar cel voor fatale woningoverval tijdens tbs-verlof

Een jeugd-tbs'er uit Spijkenisse moet van de rechter negen jaar de cel in voor een roofoverval in september 2015 in Tilburg. Hij schoot bij die overval de 48-jarige Mick Pitai dood in zijn eigen huis aan de Betuwestraat. Tegen Sherwin W. (21) was negen jaar cel en tbs geëist.

W. zat in de jeugd-tbs-kliniek gevangenis De Hartelborgt in Spijkenisse en was bezig met de laatste fase van zijn straf. Hij was die ochtend in september uit de kliniek vertrokken om te gaan werken, een regeling waarvoor hij toestemming had. Sherwin W. zat vast voor geweldsincidenten.

Per ongeluk

In het huis van Pitai waren op het moment van de overval ook vier kennissen van de bewoner. Sherwin W. en medeverdachte Adil El B. hielden de mannen onder schot. W. nam Pitai daarna mee naar boven terwijl B. met de anderen beneden bleef. Boven werd Pitai doodgeschoten. Volgens de verdachte ging het wapen per ongeluk af.

Bij de overval werden sieraden, geld en wiet buitgemaakt. Na de overval keerde Sherwin W. terug naar de jeugdgevangenis, waar hij later werd gearresteerd voor moord.

Medeverdachte El B., een oud-jeugd-tbs'er van 21, kreeg zelfs nog een hogere straf: vijftien jaar. Hij is ook veroordeeld voor onder meer een eerdere poging tot doodslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl