Amsterdamse Zuidas

'Meer Britse bedrijven overwegen verhuizing naar Amsterdam'

Steeds meer bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk overwegen naar Nederland te verhuizen. Dat schrijft NRC Next. Door de brexit kunnen ze waarschijnlijk minder makkelijk handelen met de Europese Unie, tenzij ze het Kanaal oversteken.

De wens om over te steken naar het vasteland zou zijn versterkt doordat de Britse premier May vorige maand aankondigde dat ze naast de EU ook de Europese interne markt wil verlaten. Daardoor wordt het voor bedrijven nog moeilijker om te handelen met de EU.

Volgens NRC Next lopen er intussen tientallen gesprekken tussen bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en steden als Amsterdam en Rotterdam. Een woordvoerder van de AFM spreekt van "financiële marktpartijen die zich oriënteren op hervestiging".

Japanners

De Amsterdamse wethouder Ollongren zegt dat de gesprekken concreter worden, en dat bedrijven in de stad komen rondkijken. De stad is in gesprek met "meer dan een handvol" bedrijven, zegt ze in de krant.

Het gaat zeker niet alleen om Britse bedrijven. Vorig jaar hebben twee Japanse banken, Mitsubishi UFJ en Mizuho, hun vestigingen in Nederland al uitgebreid. De topman van Mizuho liet vorige maand weten dat hij duizend arbeidsplaatsen van de beleggingstak uit Londen wil weghalen, mogelijk naar Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl