Meulensteen bedankt het publiek
NOS VoetbalAangepast

Trainer Meulensteen vertrekt bij Maccabi Haifa

René Meulensteen is niet langer de trainer van Maccabi Haifa. De Nederlandse trainer en de Israëlische club maakten maandagochtend bekend uit elkaar te gaan.

De 52-jarige Meulensteen was pas een half jaar werkzaam bij Maccabi. De prestaties waren erg wisselvallig. Na 22 wedstrijden staat Maccabi met 29 punten op de zevende plaats in de competitie. Afgelopen weekend werd er met 3-0 verloren in de stadsderby met Hapoel Haifa. "Helaas waren de resultaten niet goed, de supporters verdienen meer", aldus Meulensteen.

Meulensteen, die als speler nooit op het hoogste niveau uitkwam, begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van VIOS '38. Na acht jaar in de jeugd van NEC te hebben gewerkt, vertrok Meulensteen naar Qatar. Hij had daar Al-Ittihad en Al-Sadd onder zijn hoede.

In 2001 kwam Meulensteen bij de jeugdopleiding van Manchester United terecht. Na een uitstapje bij Brondby in Denemarken, kwam hij weer terug bij United, waar hij van 2007 tot 2013 de assistent was van manager Alex Ferguson bij het eerste elftal. Na zijn periode in Manchester was Meulensteen nog hoofdtrainer bij Anzji en Fulham.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl