Amerikaanse zanger Al Jarreau (76) overleden

Aangepast
EPA

De Amerikaanse jazz-, pop- en r&b-zanger Al Jarreau (76)  is overleden. Zijn management heeft dat op de website van de muzikant bekendgemaakt. Jarreau overleed vandaag in een ziekenhuis in Los Angeles.

Jarreau kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. Vorige week moest hij zijn tournee afbreken wegens oververmoeidheid en werd hij in het ziekenhuis opgenomen. Daarna leek hij langzaam te herstellen, al werd erbij gezegd dat het zijn laatste tournee was geweest.

Al Jarreau trad in juli op op het Montreux Jazz Festival EPA

Jarreau won in zijn meer dan vijftig jaar durende carrière zeven Grammy's. In Nederland was hij bij het grote publiek vooral bekend van het nummer Roof Garden van de lp Breakin' Away (1981). Het nummer bereikte in 1982 de tweede plaats in de Nederlandse Top-40.

Andere bekende nummers zijn Mornin' en de herkenningsmelodie van de tv-serie Moonlighting die ook in Nederland werd uitgezonden. Jarreau heeft meerdere malen opgetreden op North Sea Jazz.

Jarreau stond bekend als een uitstekende scatzanger. Scatten is het zingen van woorden zonder betekenis, waarbij het om het ritme gaat. Met zijn stem kon hij ook goed instrumenten nadoen. 

STER Reclame