Valpartij Schouten in massastart, Kim wint goud

Aangepast
Pro Shots

In een hectische eindsprint heeft de Zuid-Koreaanse Kim Bo-reum het goud veroverd op de massastart bij de WK afstanden. 

Op het olympische ijs in Gangneung was ze sneller dan de Japanse Nana Takagi (zilver) en de Amerikaanse Heather Bergsma (brons).

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK afstanden: massastart (v)
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Er was weinig ruimte voor ontsnappingen in de snelle race, waardoor het op een sprint uitliep, waarin Schouten onderuit ging. De titelfavoriet en winnares van 2015 zat goed voorin bij het ingaan van de slotronde, maar kwam 200 meter verder ten val. Ze eindigde uiteindelijk op plaats tweeëntwintig.

Teamgenote Carien Kleibeuker kwam als zeventiende over de streep in Gangneung. 

Irene Schouten
@schoutenirene
En het werd niks... #😔 #wkafstanden #massstart #Pyeongchang #danmaarPyeongchang2018
2 jaar geleden

"Ik ben hartstikke in vorm en het ging zo goed in de trainingen dit seizoen", vertelde Schouten balend na afloop. "Het enige wat ik moet doen, is goed zitten en dan maak ik zelf een domme fout. Ik ging binnendoor en dat had ik niet moeten doen."

Schouten: "Ik heb meer snelheid dan die meiden, dus ik had gewoon buitenom moeten gaan. Volgend jaar moet ik dit in ieder geval niet doen, dus dat heb ik geleerd van de race vandaag."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schouten: ik maakte een domme fout
De uitslag van de massastart (v) bij de WK afstanden

STER Reclame