NOS NieuwsAangepast

De Randamie verovert als eerste Nederlandse vrouw MMA-wereldtitel

De Randamie schrijft geschiedenis met MMA-wereldtitel

UFC-vechter Germaine de Randamie heeft geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse vrouw de wereldtitel in het Mixed Martial Arts (MMA) te winnen.

De 32-jarige Utrechtse nam het vannacht in New York op tegen de Amerikaanse Holly Holm (35) in het vedergewicht, een nieuwe gewichtsklasse in de UFC. Na vijf rondes vechten was er geen winnaar, maar de jury koos unaniem voor De Randamie als de nieuwe wereldkampioen Ultimate Fighting.

Het publiek was op de hand van de Amerikaanse, die een thuiswedstrijd speelde. Na de winst van De Randamie was er veel boegeroep te horen. Er werd haar kwalijk genomen dat ze twee keer na de bel naar Holm had uitgehaald.

In een interview gaf De Randamie aan dat ze het idee had dat haar tegenstandster niet wilde vechten. "Ik wel. Ik wil altijd vechten." De Randamie schreeuwde even later naar de zaal: "Nederland, jullie hebben een nieuwe wereldkampioen!"

 • AFP
  De Randamie met de kampioenschapsriem
 • AFP
  Holm hangt tegen De Randamie
 • AFP
 • AFP
  De Randamie met de kampioenschapsriem om haar schouder
 • AFP
  De Randamie in gevecht met Holm

De Randamie komt oorspronkelijk uit het kickboksen, een sport waar ze veel successen kende. Ze werd daar onder meer wereld- en Europees kampioen. Toen ze overstapte naar MMA verklaarden veel mensen haar dan ook voor gek. "Dit hadden heel veel mensen niet verwacht", vertelde ze deze week aan de NOS. "Inclusief ikzelf, moet ik eerlijk zeggen, haha."

De Randamie gaat de kooi in om wereldkampioen te worden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl