Sterk Feyenoord legt FC Groningen over de knie

Aangepast
Jens Toornstra (links) viert met Steven Berghuis zijn openingstreffer voor Feyenoord in het duel met FC Groningen Pro Shots

Feyenoord heeft een overtuigende 2-0 thuisoverwinning op FC Groningen geboekt. De eredivisiekoploper speelde dominant en zette door twee goals van Jens Toornstra weer een stapje richting de landstitel.

Na een rustig begin, met een kansje voor Mimoun Mahi, gooide Feyenoord het tempo omhoog. FC Groningen kon amper nog van eigen helft komen, maar Ruben Jenssen kreeg uit een van de spaarzame counters wel een enorme kans. De Noor mikte in riante positie hopeloos naast. 

Eenrichtingsverkeer

Jens Toornstra, die de voorkeur boven reserve Dirk Kuijt had gekregen, wist daarop het eenrichtingsverkeer nog voor de rust in een doelpunt om te zetten. Steven Berghuis zette goed door aan de rechterkant en legde terug op Toornstra die strak raak schoot.

Groningen was ook in de tweede helft niet meer dan een figurant. Het was in de 66ste minuut opnieuw Toornstra die het na een magnifieke actie van Jan-Arie van der Heijden afmaakte. 

Rode kaart Bacuna

Feyenoord kon het zich daarna veroorloven om De Kuip wat 'gallery play' voor te schotelen. Groninger Juninho Bacuna kon in het slotkwartier nog met rood inrukken voor een overtreding op Terence Kongolo.

Statistieken Feyenoord-FC Groningen

STER Reclame