Justin wil de naam Kluivert nog groter maken

Justin Kluivert Pro Shots

Justin Kluivert heeft pas vier duels in het eerste van Ajax achter de rug, maar ontpopt zich nu al tot een van de meest populaire spelers in Amsterdam.

De onbevangen dribbels van de jongeling (17) kenmerken zijn frivole stijl en karakter. En dan is er natuurlijk ook nog zijn achternaam die extra verwachtingen met zich meebrengt. Voeg er een vleugje Amsterdamse bluf aan toe en een ster in wording is geboren.

Populariteit

Kluivert heeft dat inmiddels aan den lijve ondervonden als hij in de stad loopt. "Ik moet wat vaker op de foto, maar ik vind het leuk. Als je mensen er blij mee kan maken, is het nog mooier. Het voelt wel apart, maar ik kan er goed mee omgaan."

Justin wil naam 'Kluivert' nog groter maken

Toch blijft hij nuchter onder alle aandacht. "Ik lees niet wat er in de blaadjes staat. Dat hoor ik van mijn ouders. Die kijken het volop en met veel trots."

Durven is heel belangrijk. Anders word je een normale speler en dat ben ik niet van plan te worden.

Justin Kluivert

Voetballen met de achternaam van een illustere voetbalvader, dat is geen makkelijke opgave. Een van de zoons van Zinedine Zidane veranderde daarom zijn achternaam. Heeft Kluivert dat overwogen?

"Nee, nee, nee, ik ben trots op mijn achternaam", zegt hij resoluut. "Het is een eer om met zo'n naam te mogen spelen. Ik kan er goed mee omgaan. Ik ben van plan om die naam nog groter te maken."

De familie Kluivert in Kerkrade: opa, Patrick en zoon Shane Pro Shots

De portie Amsterdamse bluf heeft hij in ieder geval overgenomen van zijn vader. "Dat hoor ik wel vaker, dat zit echt in me", zegt Kluivert met een ondeugende glimlach. "Durven is heel belangrijk. Anders word je een normale speler en dat ben ik niet van plan te worden."

Voetbalfamilie

Vader Patrick Kluivert heeft vijf zoons en een dochter. Naast Justin zoeken ook Quincy, Shane en Ruben hun weg in het voetbal. Justin is zo trots als een pauw als hij over zijn broers vertelt, maar de 9-jarige Shane springt eruit.

Shane Kluivert Pro Shots

De jonge Shane heeft een eigen YouTube-kanaal en ook meer dan 50.000 volgers op Instagram. Justin bewondert zijn broertje, die met zijn vader is meegegaan naar Frankrijk.

"Shane speelt bij PSG, bij mijn vader. Zelfde positie als ik, die is heel goed", vertelt Justin Kluivert. "Dat is echt een mannetje. Ik volg hem en ben trots op hem. Hij praat vloeiend Engels. Houd hem maar in de gaten."

Justin Kluivert trots op zijn voetballende broers

Een samenvatting van Ajax-Sparta is zondagavond vanaf 19.00 uur te zien op NPO 1 in NOS Studio Sport. Het duel is rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en op NOS.nl via het liveblog.