Een Franse vlag bij de Eiffeltoren
NOS NieuwsAangepast

Parijs wil een glazen wand rond de Eiffeltoren

De gemeente Parijs heeft details bekendgemaakt over plannen om de Eiffeltoren beter te beveiligen. De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om een glazen wand te bouwen, zodat het monument volledig zichtbaar blijft voor het publiek. De kosten van de afzetting bedragen ongeveer 20 miljoen euro.

Er staan nu hekken rond de toren. Die werden geplaatst voor het EK voetbal van 2016. Vorige maand werd al bekend dat de gemeente een permanente afzetting bij de Eiffeltoren wil.

Het idee is om glazen panelen van 2,5 meter hoog te plaatsen. De anti-terrorismemaatregel moet nog wel worden goedgekeurd door een speciale commissie en het ministerie van Milieu.

De afzetting moet helemaal rond de toren komen, langs de Quai Branly, de Avenue Gustave Eiffel en de aangrenzende parken (zie kaart hieronder).

Facelift

Vorige maand kwam burgemeester Hidalgo met het plan om de wereldberoemde toren te renoveren. De burgemeester wil onder meer de wachttijden voor de bezoekers verkorten en de veiligheid verbeteren. Het project kost in totaal 300 miljoen euro en duurt zo'n vijftien jaar.

Parijs komt met al deze plannen met het oog op de Olympische Spelen van 2024, die de stad graag wil organiseren. Daarnaast wil de gemeente de Wereldtentoonstelling van 2025 binnenhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl