NOS NieuwsAangepast

Ruim duizend beleggers eisen meer geld wegens Fortis-drama

Een groep van ruim duizend beleggers stapt vandaag naar de rechter om een hogere schadevergoeding te eisen vanwege de ondergang van bank-verzekeraar Fortis in 2008. Ze vinden de schikking van in totaal 1,2 miljard euro die vorig jaar werd afgesproken met onder meer beleggersvereniging VEB te laag.

Dat meldt ConsumentenClaim, die de beleggers vertegenwoordigt, op zijn website. De belangenorganisatie heeft de compensatieregeling door specialisten laten doorrekenen. Daaruit zou blijken dat de werkelijke schade voor beleggers vijf tot zes keer zo hoog ligt als het geboden bedrag.

Hoorzitting

De groep stapt nu naar het gerechtshof in Amsterdam, om te voorkomen dat de regeling van vorig jaar algemeen verbindend wordt verklaard voor alle Fortis-beleggers.

De schikking, een vergoeding van minder dan 1 euro per aandeel, werd getroffen met het Belgische Ageas, de juridische opvolger van Fortis. Het gerechtshof bepaalde enkele jaren geleden al dat beleggers recht hadden op een vergoeding wegens misleiding.

In 2007 deed Fortis mee aan een poging van Royal Bank of Scotland en Banco Santander om ABN Amro over te nemen voor zo'n 70 miljard euro. Niet lang daarna bleek dat het bedrijf in grote problemen zat, waarna het financiële conglomeraat gered werd door de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse overheid.

Bij het hof in Amsterdam is op 24 maart een hoorzitting over de compensatieregeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl