De tornado's hielden huis in wijken in New Orleans die in 2005 zwaar werden getroffen door orkaan Katrina
NOS NieuwsAangepast

Tornado's in zuiden VS, wijk New Orleans wéér getroffen

De Amerikaanse staat Louisiana is getroffen door tornado's. Zeker twintig mensen raakten gewond. Huizen en andere gebouwen werden vernield en ruim 20.000 huishoudens in het zuidoosten van de staat zijn zonder elektriciteit komen te zitten.

Het zwaarst getroffen werd de 9th Ward in de stad New Orleans. Die wijk werd in 2005 ook zwaar getroffen door overstromingen na de orkaan Katrina.

Yoshekia Brown was toen alles kwijt, en nu weer. Ze kan het nauwelijks geloven. "Ik woonde tussen twee krotten. Eén daarvan moet zijn weggeblazen voordat mijn huis aan de beurt was. Het is als de film Twister", reageert ze. Het 2-jarige zoontje van Brown is ongedeerd gebleven en ook haar drie honden hebben de tornado's overleefd.

Tornado verwoest New Orleans

De gouverneur van de staat, de Democraat John Bel Edwards, noemde het hartverscheurend dat dezelfde mensen als destijds zijn getroffen. Het duurde jaren voordat de 9th Ward werd hersteld.

Edwards beloofde snel steun voor de getroffen burgers. Hij heeft ook de Louisiana National Guard en de politie ingezet, onder meer om plunderingen in het overstroomde gebied te voorkomen. Daarnaast riep hij mensen op om weg te blijven uit het getroffen gebied.

Naast Louisiana hebben ook de buurstaten Mississippi en Alabama last van tornado's en slecht weer. De woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer, zei dat president Trump de ontwikkelingen volgt en contact heeft met lokale autoriteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl