Een omgebouwde Blokker
NOS NieuwsAangepast

Blokker wil 69 winkels in België sluiten

Blokker is van plan om 69 van de 190 Belgische filialen te sluiten. Daarmee verdwijnen zo'n 300 banen. De omzet van de Belgische tak is in de afgelopen vijf jaar met 20 procent gedaald. De laatste paar jaar draait Blokker in België met verlies.

Het sluiten van een deel van de winkels is onderdeel van een plan dat Blokker in België weer winstgevend moet maken. "De markt van de detailhandel van niet-voedingsmiddelen staat sinds een aantal jaren onder zware druk", zegt het bedrijf. "Deze trend hangt samen met de sterke groei van de online handel en met de toenemende concurrentie van zowel bestaande als nieuwe merken."

De plannen worden nu voorgelegd aan de Belgische ondernemingsraad van het bedrijf. Blokker zegt er alles aan te doen om de sociale impact van de plannen te beperken.

In Nederland heeft Blokker de afgelopen tijd al honderden banen geschrapt, maar er zijn hier geen grote aantallen winkels gesloten. Her en der heeft Blokker wel enkele onrendabele filialen gesloten. De keten is ook bezig filialen om te bouwen volgens een nieuwe formule en de winkels een nieuwe look te geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl