De Hef is gezandstraald en opnieuw gespoten ANP

Historische Rotterdamse spoorbrug De Hef weer compleet

time icon Aangepast

De Hef, de monumentale spoorbrug over de Koningshaven in Rotterdam, is na jaren van onderhoud weer compleet. Vandaag wordt het beweegbare middengedeelte, 'het val', weer teruggeplaatst. 

Het middengedeelte  is gisteren op een ponton van de Merwehaven naar het Noordereiland gebracht door twee sleepboten. Het stuk brug wordt vandaag omhoog getakeld en tussen de torens gehangen, meldt RTV Rijnmond

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Monumentale spoorbrug De Hef terug in Rotterdam
Stadsbeheer010
@Stadsbeheer010
Komt u kijken? Start was 8u. Rond 9u hijsen we het val terug in #DeHef. Na ruim 2 jaar is ons #icoon weer compleet
2 jaar geleden
Bonn & Mees
@BonnMees
Het aanslaan van de Hef in volle gang
2 jaar geleden

Bij de werkzaamheden worden veel belangstellenden verwacht. De Nassaukade is daarom afgezet met hekken en er zijn toiletten geplaatst. 

Rijksmonument

De Koningshavenbrug, zoals De Hef officieel heet, deed tot 1993 dienst als spoorbrug. Met de komst van de Willemsspoortunnel werd de brug overbodig. Het bouwwerk bleef wel staan omdat het een Rijksmonument is en niet afgebroken mag worden. 

De brug dankt zijn bijnaam aan het hefgedeelte in het midden van de brug. Dat kan omhoog, om schepen door te laten. De Hef werd gebouwd tussen 1925 en 1927. Eind 2014 werd het middengedeelte weggehaald voor onderhoud

Dit is een artikel van

STER Reclame