ANP

ABN Amro gaat fors snijden in het topmanagement. Het gaat om zowel de raad van bestuur en directie, als om de laag managers net onder het bestuur van de bank. Die top bestaat nu nog uit 120 mensen en dat worden er straks maar zo'n vijftig. 

"In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers van de bank aanzienlijk minder geworden, maar is de omvang van het senior management onveranderd gebleven", zegt de nieuwe topman Kees van Dijkhuizen. Met deze reorganisatie wordt de topstructuur aangepast aan hoe het bedrijf de afgelopen jaren veranderd is, aldus de bank. 

Wat er met de zeventig overtollige topmanagers gebeurt, is nog onduidelijk. "Het kan nog alle kanten op", zegt een woordvoerder. "Het is nog niet bekend of dit tot banenverlies gaat leiden. Het bestuur van de bank gaat kijken naar de verdere invulling en er komt zo snel mogelijk duidelijkheid voor hen."  

Raad van bestuur

De raad van bestuur wordt ook afgeslankt en bestaat voortaan uit drie personen: bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen, de 'Chief Risk Officer' Wietze Reehoorn, en een nieuwe financiële man of vrouw, maar die moet nog gevonden worden. Onder de raad van bestuur komen zes directeurs die direct rapporteren aan de driekoppige raad. In de vroeger top zaten 19 mensen, nu dus nog maar 9.

Chris Vogelzang verlaat per direct de bank. Vogelzang was de gedoodverfde opvolger van Gerrit Zalm, maar werd gepasseerd door de raad van commissarissen en minister Dijsselbloem, die voor Van Dijkhuizen kozen.

STER reclame