Eric Botteghin viert de openingsgoal bij Twente
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord weet dat het goed komt in laatste kwartier

Feyenoord sloeg tegen zondag tegen FC Twente (2-0 winst) niet voor het eerst dit seizoen toe in het slotkwartier. De Rotterdammers scoorden dit seizoen al 19 keer in de laatste 15 minuten, meer dan elke andere club (AZ volgt op 13).

"Het is onze kracht en kwaliteit dat we vaak goals maken in de eindfase", aldus verdediger Eric Botteghin, die een kwartier voor tijd op aangeven van Eljero Elia de openingsgoal maakte. "We voelden dat die goal ging vallen."

Botteghin kent geen twijfel, die goal valt wel

Dat gevoel had ook coach Giovanni van Bronckhorst. "We domineerden in het laatste half uur", aldus de trainer. "Het was wachten op een goal. Fysiek viel Twente weg en wij konden nog een tempo hoger spelen."

Elia stond met een actie en daaropvolgende voorzet aan de basis van de goal van Botteghin. "Ik heb altijd geduld en weet dat er altijd een kansje kan komen en dat ik via een actie een kansje kan creëren."

Van Bronckhorst wist dat het lastig zou worden

Nicolai Jørgensen maakte de tweede Feyenoord-goal en de verdediging van Feyenoord hield voor de vierde keer op rij de nul. "Dat geeft vertrouwen aan iedereen, niet alleen aan defensie", zegt Van Bronckhorst. "Als we scoren, is de winst bijna binnen."

Van Bronckhorst stapte met een voldaan gevoel de bus in op weg terug naar Rotterdam. Een liedje om zijn 42ste verjaardag te vieren hoeft hij echter niet te verwachten van zijn spelers. "Ik ga gewoon weer Playstation spelen in de bus...", grapte Elia.

Elia: nog steeds van wedstrijd tot wedstrijd kijken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl