NOS VoetbalAangepast

'Tuurlijk, men verwacht veel van mij. Maar ik ben 22'

Willems: ik maak niet zomaar twee goals

Met een nors gezicht staat hij voor de camera. Toch is het dezelfde Jetro Willems die net daarvoor twee fraaie treffers maakte in het duel van PSV bij AZ (2-4). Is hij niet blij? "Ja, tuurlijk ben ik blij. Maar ik moet door. Ik moet beter, het kan beter."

Geniet hij niet even na van zijn prestatie? "Ik geniet ervan, ik maak niet zomaar twee goals. Denk niet dat het nog een keer zal gebeuren."

Maar Willems heeft de kritieken van zijn optreden voor de winterstop nog vers in zijn geheugen.

'Er niks van bakken? Onzin. Vind ik'

"De eerste helft van het seizoen bak ik er niets van", doelt hij op de recensies die hij kreeg voor zijn spel. "De oude Jetro zou nooit meer terugkeren."

Vond hij de kritiek terecht? "Zeker. Maar er niks van bakken en het is er niet meer, dat is onzin. Vind ik. Tuurlijk, men verwacht veel van mij en dat moet ook gezien de ervaring die ik heb. Maar soms is het ook moeilijk, gezien de leeftijd die ik heb. Maar ik ben pas 22... "

Cocu na vierde zege op rij

Zijn trainer toverde een grote glimlach op zijn gezicht na de 0-1 en de 0-2 van Willems. Hij zag weer de oude Willems. "Hij heeft de laatste wedstrijden weer zijn assists gegeven. Hij komt dus weer in die positie. Dat is geen toeval. Hij heeft er hard voor gewerkt."

Ondertussen begreep AZ-trainer John van den Brom er niets van. "Willems is een aanvallende back, dat weten we. Maar dat hij drie man kan uitkappen, twee keer, dat begrijp ik niet."

Dat Van den Brom niet kon beschikken over zijn vaste backs, hielp niet mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl