PSV bezorgt Krul een dramatisch debuut

Aangepast
Bart Ramselaar en Luuk de Jong feliciteren Jetro Willems met zijn goals ANP

Vier wedstrijden in 2017, vier overwinningen, vier treffers tegen AZ. Bij PSV is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet gezien de manier waarop de landskampioen zich ontdeed van AZ.

Binnen zestien minuten stond er in Alkmaar 0-2 op het bord. Dat uitgerekend verdediger Jetro Willems beide treffers voor zijn rekening nam, zorgde voor een glimlach van oor tot oor bij trainer Phillip Cocu.

Dat was aan de kant van AZ - uiteraard - wel anders. Lang had Tim Krul, in de winterstop overgekomen van Ajax, moeten wachten op zijn eredivisiedebuut en dan gaat het in de openingsfase faliekant mis.

AZ-doelman Tim Krul baalt na de 0-2 ANP

De laatste doelman van AZ die bij zijn debuut vier treffers tegenkreeg, was Esteban. Saillant: ook dat duel, op 12 februari 2011, was thuis tegen PSV (0-4).

De laatste doelman die bij zijn eredivisiedebuut vier treffers tegenkreeg, was Roberto Fernández van FC Utrecht. Hij liet er vier door in de wedstrijd tegen sc Heerenveen op 22 oktober 2011.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Krul na dramatisch debuut in eredivisie

De treffers van Willems waren identiek aan elkaar; solerend en na een vrije doorgang over de as van het veld. Lang kon PSV echter niet genieten van de riante voorsprong. Fred Friday bracht direct de spanning terug, maar de marge was nog voor de rust weer twee. Luuk de Jong gaf aan, Gastón Pereiro tikte binnen. 

AZ ging na rust vol op de aanval, maar kwam tot niets. PSV ontregelde het spel, liet de seconden wegtikken en nam, zeker nadat Stijn Wuijtens was ingerukt (twee keer geel), simpel de drie punten mee. 

Luuk de Jong pikte nog een doelpunt mee, Friday zorgde voor de eindstand: 2-4.

Statistieken AZ-PSV

STER Reclame