Zilver voor Schulting en De Vries bij WB Dresden

Aangepast
Suzanne Schulting in actie op de EK in Turijn EPA

Shorttracksters Suzanne Schulting en Rianne de Vries hebben zilver veroverd bij de wereldbekerwedstrijden in Dresden. Bij afwezigheid van toppers Choi Min-jeong, Kim Ji-yoo en Shim Suk-hee uit Zuid-Korea, die zich concentreren op de Aziatische Spelen, werden Schulting en De Vries kansrijk geacht.

Schulting, die eerder zilver won in Salt Lake City (1.000 meter) en brons in Calgary (1.500 meter), moest buigen voor de Canadese Marianne St. Gelais, die eerder goud won op de 500 meter in Salt Lake.

De Vries moest de Canadese Kim Boutin voor zich dulden, maar veroverde wel haar eerste individuele wereldbekermedaille. Ze was wel vijf keer goed voor eremetaal met de aflossingsploeg.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Zilver voor De Vries bij WB Dresden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Schulting snelt naar zilver op 1.000 meter

Oranje als favoriet naar finale op aflossing

Wat Schulting en De Vries zaterdag individueel niet lukte, kunnen ze zondag samen met Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven wellicht wel op de 3.000 meter aflossing doen.

De Nederlandse dames haalden de finale door hun race in de halve eindstrijd eenvoudig te winnen. De race was al in een vergevorderd stadium toen na een valpartij een herstart nodig was, maar het deerde de Nederlandse vrouwen niet.

Zuid-Korea, dat alle wereldbekerwedstrijden dit seizoen won, trad in de aanloop naar de Aziatische Spelen niet op zijn sterkst aan en strandde in de series. Daardoor is Oranje - dit seizoen al goed voor drie keer zilver en een keer brons - topfavoriet voor de winst.

STER Reclame