Ook de astronauten in het ISS hebben zin in de Super Bowl

Aangepast
Peggy Whitson en Shane Kimbrough in de shirts van hun favoriete team NASA

Het grootste sportfeest van Amerika komt er weer aan. Zondagnacht is de 51ste editie van de Super Bowl, de finale van de American Football-competitie. In de VS zitten ruim 100 miljoen toeschouwers voor de buis en in de rest van de wereld nog veel meer. En ook in de ruimte wordt ernaar uitgekeken. 

In het ruimtestation ISS hebben commandant Shane Kimbrough en boordwerktuigkundige Peggy Whitson zich goed voorbereid. Ze hebben een heleboel shirtjes meegenomen en voor het oog van de NASA-camera zochten ze daar het shirt van hun favoriete team uit. 

Kimbrough trok het shirt van de Atlanta Falcons aan en Whitson koos voor tegenstander de New England Patriots. En ja, er is ook een football aan boord en natuurlijk gooiden ze een balletje naar elkaar door het smalle ruimtestation. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In het ISS zijn ze klaar voor de Super Bowl

Ze grapten dat nog nooit iemand zo ver had gegooid, omdat het ruimtestation met ruim 27.000 kilometer per uur om de aarde draait.  

Offense vs defense

De Atlanta Falcons kunnen morgen hun eerste Super Bowl winnen. Ze waren tijdens het seizoen vooral aanvallend heel sterk. Met quarterback Matt Ryan scoorden ze met 33,8 het hoogste puntengemiddelde van alle teams. Hun tegenstander, de New England Patriots van quarterback en football-legende Tom Brady, is juist defensief heel sterk. Gemiddeld kregen ze maar 15.6 punten per wedstrijd tegen. 

Astronauten Kimbrough en Whitson gaan de wedstrijd niet live zien. Als de aftrap is, slapen ze, maar ze kunnen de dag erop alsnog kijken. Hopelijk verspreekt niemand zich bij de vluchtleiding en blijft de uitslag geheim. 

STER Reclame