Het Legoland Discovery Centre in Toronto
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Den Haag opgetogen over komst Legoland naar Scheveningen

Legoland komt naar Scheveningen. Moederbedrijf Merlin Entertainments wil een indoorvestiging van Legoland Discovery Centre bouwen naast het Kurhaus, schrijft Omroep West.

Als alles doorgaat, wordt Scheveningen de eerste locatie van Legoland in Nederland en de vierde in Europa. Het Haagse gemeentebestuur, dat de komst vandaag bekendmaakte, is enthousiast.

De Lego-attractie is voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Zij kunnen hier zelf bouwen. De gemeente verwacht dat de attractie jaarlijks 350.000 bezoekers zal trekken. Dat betekent 7 tot 10 miljoen euro extra omzet en 45 tot 65 nieuwe banen.

Imago

Het plan moet van Scheveningen een vierseizoenenbadplaats maken. De kustplaats had een slecht imago, maar inmiddels is er veel veranderd en investeert de gemeente 35 miljoen euro. De Scheveningse Pier is weer open en er is een reuzenrad gekomen.

Dit voorjaar moeten de gemeenteraad en Merlin Entertainment, dat ook eigenaar is van Sea Life op de boulevard, definitief akkoord gaan met de plannen. In dat geval kan Legoland Discovery Centre in mei 2019 opengaan.

Advertentie via Ster.nl