De Amerikaa Kyle Frederick Snyder won goud bij de Olympische Spelen in Ri
NOS Sport

Amerikaanse worstelaars niet welkom in Iran

Amerikaanse worstelaars zijn niet welkom bij wereldbekerwedstrijden die over twee weken worden gehouden in Iran. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet via het officiële persbureau IRNA weten dat het beleid van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump de reden is om de worstelaars te weren.

Iran is een van de zeven landen met een overwegend islamitische bevolking waarvoor Trump een tijdelijk inreisverbod voor de Verenigde Staten heeft ingesteld. Op 16 en 17 februari worden in de Iraanse stad Kermanshah de wereldbekerwedstrijden vrije stijl gehouden.

De Verenigde Staten zouden met dertien worstelaars en een begeleidend team naar Iran afreizen. De VS en Iran zijn twee grootmachten binnen het worstelen.

Worstelbond zag geen probleem

De Amerikaanse worstelbond liet eerder deze week nog weten dat het nieuwe regeringsbeleid geen reden is om deelname aan de wereldbeker in Kermanshah af te zeggen.

"Worstelen heeft een lange, rijke geschiedenis waarbij politieke meningsverschillen worden overstegen", zei voorzitter Rich Bender van de worstelbond. "Dat is het mooie van de sport en de olympische beweging. Het gaat om sport, niet om politiek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl