Freek Vonk in het ziekenhuis na haaienbeet Facebook / Freek Vonk

De Nederlandse bioloog Freek Vonk is op de Bahama's gebeten door een haai. "Na een 3 uur durende operatie, waarbij ik volledig onder narcose ben gebracht, en meer dan 100 hechtingen, kan ik nu weer mijn duim omhoog doen", schrijft hij op zijn Facebookpagina.

Het gebeurde tijdens opnames voor een nieuw tv-programma van de BN'er. Na het ongeluk werd hij met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Miami gebracht.

Vonk werd gebeten door een rifhaai. Normaal een ongevaarlijke haai voor mensen, legt Vonk uit. "Toch ging het mis. Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechterarm. Ik wist direct: dit is foute boel."

Een rifhaai AFP

Hij heeft geen blijvende schade opgelopen door de beet. Geen vitale pezen en spieren zijn geraakt, zegt hij. "Ik kan mijn hand, vingers, en mijn arm normaal bewegen."

De presentator vertelt ook dat hij ervoor heeft gekozen geen foto van de wond op de bovenkant van zijn arm te plaatsen. Die foto was volgens hem te heftig. "Vooral voor mijn jongste fans."

Mijn grote passie is en blijft om jullie te laten zien hoe mooi de wereld is. Dit zal ik altijd blijven doen!

Freek Vonk

De bioloog zegt dat zijn passie niet is veranderd en dat hij met wilde dieren wil blijven werken. "Maar mijn grote passie is en blijft om jullie te laten zien hoe mooi de wereld is, jullie figuurlijk mee te nemen naar de meest bijzondere plekken van de wereld om op zoek te gaan naar de gaafste en vreemdste dieren. Dit zal ik altijd blijven doen!"

Vonk werkt als bioloog en presentator voor meerdere televisieprogramma's. In zijn programma's, voor onder meer National Geographic en Discovery Channel, doet hij onderzoek naar dieren en de natuur.

STER reclame